energiezuinig huis

Een betere duurzame wereld begint bij jezelf

energiezuinig huis

Bij alle fabrikanten is het belang van energiezuinige apparatuur ondertussen wel door gedrongen.
Op het gebied van functionaliteit, ergonomie en veiligheid is veel veranderd. Gelukkig is er op het gebied van energiezuinigheid veel aandacht en zijn grote verbeteringen gerealiseerd.  Met de juiste keukenapparatuur kunt je veel besparen op de energiekosten en daarmee het  milieu!

Het energielabel

Op energielabel.nl lees je van alles over het energielabel in Nederland. Niet alleen over apparaten, maar ook voor woningen en auto’s. De website wordt samen met MileuCentraal (overheid ) onderhouden.

energielabelEindelijk een website zonder commerciële bijbedoelingen die eerlijk informatie heeft over het kiezen van de groenste apparaten.

Energielabels maken het je makkelijk om te kiezen, want ze laten in één oogopslag zien welke apparaten, auto’s en woningen zuinig omgaan met energie.

Met deze stelling ben ik het niet zo eens. Lees mijn verhaal over de koelvriescombinatie. Het ene A+++ label is het andere niet.
Dit komt omdat ook de inhoud, grootte van het apparaat meetelt.

Negatief bij effect van dit alles is dat een groter apparaat een relatief zuinig label krijgt. Veel Consumenten vergissen zich hier in en denken en zuinig apparaat te kopen, terwijl een kleine apparaat (met wellicht een minder energielabel)  nog zuiniger zou zijn.

Op Energielabel.nl lees je hier meer over. Voor mij een openbaring hoe energiebesparingen en consumenten verleiding samen kan gaan.

Diana (okt. 2016)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *