Wat is een slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een slijmbeursontsteking (ook wel bursitis genoemd). Het is een erg vervelende ontsteking die veel pijn kan veroorzaken.
Soms zorgt een slijmbeursontsteking er zelfs voor dat je beperkt wordt in je beweging.
Gelukkig zijn er veel manieren om van deze nare ontsteking af te komen.

 

Wat is slijmbeursontsteking

Een slijmbeurs is een zakje dat gevuld is met vocht dat zich op veel plekken in het lichaam bevind om wrijving tussen twee weefsels te bevorderen. Bijvoorbeeld tussen bot en spier.

Als dit ontstoken raakt, dan kan dit erg veel pijn veroorzaken. De plaatsen waar het vaak voorkomt zijn o.a.spierontsteking

  • Schouder
  • Bil
  • Elleboog
  • Heup
  • Lies

Je kunt een slijmbeursontsteking herkennen aan een drukkende pijn, rode huid, stijfheid, zwelling en vaak ook bewegingsbeperking. Weet je niet zeker of de pijn waar je last van hebt een slijmbeursontsteking is, ga dan naar een fysiotherapeut om hierachter te komen (ik ga zelf naar https://www.fysiotherapie4all.nl).

Oorzaken van slijmbeursontsteking zijn vaak te verklaren door stijfheid of instabiliteit van het gewricht of spierzwakte.

 

Hoe kom je van een slijmbeursontsteking af?

Vaak geneest een slijmbeursontsteking uit zichzelf. Echter is dit niet altijd het geval. Heb je naar je gevoel al te lang last van een slijmbeursontsteking of doet het erg veer zeer, ga dan naar een fysiotherapeut die ervaring heeft met het oplossen van slijmbeursontsteking (https://www.fysiotherapie4all.nl/slijmbeursontsteking).

Hier zijn een aantal methoden die zij toepassen om je te genezen:

  • Bewegingstherapie: door middel van mobilisaties wordt de bewegingsvrijheid van het gewricht geoptimaliseerd. Dit bevordert het herstel van de slijmbeurs.
  • Dry needling: dry needling helpt met de spanning in de spieren rondom de ontsteking te verlagen.
  • Massage: door middel van een massage wordt de doorbloeding rondom de ontsteking verbeterd. Dit helpt het lichaam om het immuunsysteem beter op de plek van de ontsteking te krijgen en verbetert de afvoer van afvalstoffen.
  • Tapen: het aanbrengen van een tape zorgt ervoor dat het gewricht waarbij de slijmbeursontsteking plaatsvindt in optimale stand wordt gebracht. Dit geeft de slijmbeurs de ruimte die het nodig heeft en bevordert herstel.

Gelukkig ben ik er met wat meer beweging weer goed vanaf gekomen…en ik voel me nog fitter ook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *